Okulumuzda 7 Mart Perşembe günü saat 11:15'te deprem tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yapılan etkinliklerden kesitler:

Veli akademileri kapsamında Psikolojik Danışma Merkezi uzmanları tarafından velilerimize "Telefon ve Tablet Bağımlılığı" semineri verilmiştir.

Geleceğin Yazarları projesinde küçük yazarlarımızın eserlerinden küçük bir demet:

ESafety Etiketi, 2012 yılında başlatılan bir Avrupa Okul Ağı girişimidir.

Okulumuzun dijital ortamda güvenliğini sağlamak ve bu konuda tüm paydaşlar olarak ortak bir farkındalık sağlamak amacıyla çıktığımız yolda ESafety bronz etiketini alarak değerli bir adım attık.

Değerli Velimiz

28.02.2024 Çarşamba günü saat 13:00 da Okulumuz konferans salonunda Psikolojik Danışma Merkezi uzmanlarınca Tablet- Telefon ve Teknoloji bağımlılığı konulu seminerde sizleri de aramızda görmekten onur ve mutluluk duyarız.

Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu

E-Twinning - Erasmus - Avrupa Birliği Projeleri Kulübü öğrencilerimiz velilerimize etwinning & erasmus hakkında seminer verdiler.

Rehber Öğretmenimiz Yeşim Budak rehberliğinde 8.sınıf öğrencilerimiz ile Kartal Anadolu Lisesine tanıtım gezi düzenledik.

Uzman Doktor Merve Başkan tarafından Veli Akademileri kapsamında velilerimize "Kış Hastalıkları ve Korunma Yolları" semineri verildi. Bu güzel seminer için kendisine çok teşekkür ediyoruz.

E-Twinning - Erasmus - Avrupa Birliği Projeleri Kulübü öğrencilerimiz ilk bölümde okul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize etwinning & erasmus hakkında seminer verdiler.

Veli Akademileri Seminerimiz

Her ebeveyn çocuklarının sağlıklı ve mutlu olmalarını ister. Çocukların sağlıklı olabilmeleri için de bedensel, zihinsel,sosyal ve duygusal olarak sağlıklı gelişmeleri gerekmektedir. Sağlıklı ve bağımsız nesiller  için ebeveynleri güçlendirmek amacıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından "Bağımlılıklardan Koruyan Aile Rehberi" hazırlandı. Farklı yaş gruplarına uygun ailece uygulanabilecek etkinlikler, gelişimsel riskler ve pratik önerilerle oldukça zengin içeriğe sahip olan bu rehber, ebeveynlerin bağımlılıklara yönelik bilgi ve becerilerini desteklemeyi hedeflemektedir.

TEKNOFEST, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın yürütücülüğünde ve Bakanlığımız paydaşlığında düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, kuruluşundan bu yana yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere toplamda 9 defa gerçekleştirilmiştir. 2024 yılında TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, kamu ve özel sektörün de aralarında bulunduğu 122 kurum/kuruluşla birlikte Adana’da düzenlenecektir. Bu festivale katılım başvuruları 29 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecektir.

Prof. Dr. Dursun Ali TOKEL'in söyleşine öğrencilerimizle katılım düzenledik.

Rehber Öğretmenlerimiz rehberliğinde öğrencilerimiz için Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesine gezi düzenledik. Öğrencilerimiz bu gezi sayesinde bu güzel okulu tanıma fırsatı buldular.