Tarihçemiz

Okulumuz 1917 yılında İçerenköy-Selver paşa köşkünde ilk mektep olarak öğretime açılmış, köşkte 5 yıl öğrenim yapmış, daha sonra bulaşıcı bir hastalık nedeniyle bir yıl ara verilerek okul karantinaya alınmış, ertesi yıl 1923 de bugünkü polis karakoluna taşınmıştır. Daha sonra kadıköy 16.ilkokulu olarak isim değiştirmiş, 1958 yılına kadar bugünkü polis karakolunda öğretime devam etmiştir. Yine okulun ismi Kadıköy 16.ilkokulu yerine İçerenköy İlkokulu olarak değiştirilmiş, 1958 yılında bugünkü binasına taşınmıştır. İsmi tekrar değişliğe uğramış. Şair Yahya Kemal Beyatlı o yıllarda vefat ettiği için de okulun adı ‘Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’ olmuştur. Okulumuz halen iki müstakil binada eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. Ek yeni bina 1981 eylül ayında hizmete girmiştir. Okulumuz halen Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu olarak eğitim hizmeti vermektedir.

23-09-2023

Yayın: 23.09.2023 - Güncelleme: 15.03.2024 13:42 - Görüntülenme: 216