Happy Erasmus Days

In the "Untold stories" commenius project coordinated by our school between 2012 and 2014, the participants discovered each other's stories, countries, religions, cultures and ways of thinking. The participants were taught the basics of their own language and improved their English by practicing. During the project, museums, religious and historical places were visited. At the end of the project, creations from each partner country brought together the countries' two-year collaboration to create a common composition/calendar. #ErasmusDays , @ulusalajans

2012-2014 yılları arasında okulumuzu koordinatörlüğünü yaptığı "Untold stories" commenius projesinde katılımcılar birbirlerinin hikâyelerini, ülkelerini, dinlerini, kültürlerini, düşünce biçimlerini keşfettiler.Katılımcılar kendi dillerinin temellerini öğrettiler ve İngilizceyi pratik yaparak geliştirdiler. Proje süresince müzeler, dini ve tarihi yerler ziyaret edildi. Proje sonunda her ortak ülkeden kreasyonlar, ülkelerin iki yıllık işbirliğini bir araya getirerek ortak bir kompozisyon/takvim oluşturdu.

We are Yahya Kemal Beyatlı Secondary School in Istanbul.

Our Erasmus adventure started with an eTwinning project.

Our aim with the "Feel the Nature" etwinning project we carried out with Portugal, Lithuania and Romania was to raise social awareness about human-induced environmental problems. In this process, emotions as well as knowledge were required to develop. Emotional development in the project was achieved through artistic activities such as collaborative drama, literature, crafts and others.

Digitalization, improving language skills and getting to know different cultures were among the goals of our project.

We have achieved our goal, now our greatest wish is to expand our goal with ERASMUS.

#ErasmusDays , @ulusalajans

Biz İstanbul’da Yahya Kemal Beyatlı Ortaokuluyuz.

Erasmus serüvenmiz bir etwinning projesi ile başladı.

Portekiz,Litvanya ve Romanya ile gerçekleştirdiğimiz "Feel the Nature" etwinning projesiyle amacımız insan kaynaklı çevre sorunlarına ilişkin toplumsal farkındalık yaratmaktı. Bu süreçte bilginin yanı sıra duyguların da gelişmesi istendi. Projedeki duygusal gelişim, işbirlikçi drama, edebiyat, el sanatları ve diğerleri gibi sanatsal faaliyetler aracılığıyla sağlandı.

Digitalleşme, dil becerilerini geliştirme ve farklı kültürler tanıma da projemizin hedefleri arasındaydı.

Hedefimizi gerçekleştirdik şimdi ise ERASMUS ile hedefimizi genişletmek en büyük isteğimiz.

Okulumuzda Erasmus Days kutlamaları kapsamında pano hazırlanmıştır. A blokta sergilenmektedir.

meb_iys_dosyalar/34/34/731882/dosyalar/2023_10/09153143_Adsiz-tasarim-5.pdf

meb_iys_dosyalar/34/34/731882/dosyalar/2023_10/09153200_Adsiz-tasarim-6.pdf

meb_iys_dosyalar/34/34/731882/dosyalar/2023_10/09153213_Adsiz-tasarim-7.pdf

09-10-2023